Voorgaande edities Research Project

Aruba

2022 – 2023 

Tijdens de achtste editie van het Research Project gingen de RP commissie en de twintig onderzoekers naar Aruba. Hier hebben ze onderzoek gedaan naar ‘successful governance’. De studenten van de universiteit Utrecht hebben tijdens deze reis ook samen gewerkt met studenten van de universiteit van Aruba. Bekijk de documentaire die gemaakt is en lees het onderzoek door te klikken op de onderstaande knoppen.

Documentaire Aruba Onderzoek Aruba

Singapore

2018 – 2019 

Tijdens de zesde editie van het Research Project gingen de RP commissie en de twintig onderzoekers naar Singapore. Hier hebben ze onderzoek gedaan naar stedelijke duurzaamheid. Bekijk onderstaande YouTube video voor een uitgebreid verslag van de onderzoeksreis.  

Documentaire singapore

Suriname

2016 – 2017

De vijfde editie van het Research Project ging naar Suriname. Hier deden de deelnemers onderzoek naar publieke waarde creatie door maatschappelijke zelforganisatie. De Nederlandse studenten vormden samen met tien Surinaamse studenten onderzoekstrio’s. De trio’s hebben ieder op hun eigen manier weergegeven wat zij in Suriname hebben meegemaakt en geleerd.

Lees hier het hele onderzoek

Brazilië

2014 – 2015

Tijdens de vierde editie van het Research Project gingen de RP commissie en de twintig onderzoekers naar Brazilië. Hier hebben ze onderzoek gedaan naar hoe mega evenementen als het WK voetbal en de Olymische spelen lokale gemeenschappen van de stad in beweging brengen. Hun onderzoek hebben ze vastgelegd in de bundel ‘Rio is not for amateurs’, te vinden op de Perikleskamer. 

Indonesië

2012 – 2013

De derde editie van het Research Project ging naar Indonesië. Op Lombok deden de deelnemers onderzoek naar ‘the way water flows’, een verkenning van de plannen en werkwijzen inzake watermanagement. Ook deze onderzoeksbundel ligt op de Perikleskamer, gezamenlijke ruimte van de studievereniging van B&O.

Zuid-Afrika

2010 – 2011

Tijdens de tweede editie van het Research Project gingen de RP commissie en de twintig onderzoekers naar Zuid-Afrika. 

Curaçao

2008 – 2009

De eerste editie van het Research Project ging naar Curaçao.

Deze editie

De negende editie van het Research Project gaat naar…

Griekenland